Waar zitten wij        Contact    

 HOOFDMENU
    Home                      
    Geschiedenis        
    Onze winkel          
    Openingstijden     
    Aanbiedingen        
    Bestellijst                
    Nieuwsbrief           
    Recepten               
  

Broccoli in ham-kaassaus (voor 4 personen)

Benodigdheden :

- 500 gram broccoli
- boter
- 4 plakken bacon

Voor de saus :
- 2 eetlepels boter
- 2 dl. bier
- peper
- 150 gram vers geraspte cheddarkaas
- nootmuskaat
- 1½ eetlepel bloem
- 3 dl. Creme fraiche
- 1 theelepel mosterdpoeder

Bereidingswijze :

Smoor de broccoli in een weinig boter met wat zout en peper tot het bijna gaar is (ongeveer 10 minuten.)
Laat de groente uitlekken en houd het warm.
Bak de plakken bacon tot ze knapperig zijn en laat ze uitdruipen op keukenpapier.

Voor de saus:
smelt de boter tot dit licht bruist.
Roer er met de garde de bloem door en dan beetje bij beetje het bier.
Roer er vervolgens de crème fraîche doorheen.
Breng de saus op smaak met peper en zout en strooi er, onder voortdurend roeren, de kaas door.
Laat de saus op een zacht vuur tot een gladde massa worden en roer er de nootmuskaat en de mosterdpoeder door.
Snijd de bacon in kleine stukjes en roer ze door de saus.
Leg de broccoli in een met boter ingevette ovenschaal.
Giet de saus over de groente en laat het gerecht in een op 175'C verwarmde oven nog ongeveer 8 minuten bakken.
Direct serveren.


Terug naar de recepten index pagina











- Created and Designed by JOSICT