Bloemkool au gratin (voor 4 personen)
Benodigdheden :
- 1 Bloemkool
- ± 8 dl. kokend water
- mespuntje zout
Voor de Béchamelsaus :
- 40 gram boter of margarine
- 40 gram bloem
- 4 dl. melk
- ± 80 gram geraspte oude kaas
Bereidingswijze :
De bloemkool met water en zout ± 20 minuten laten koken.
Na het koken goed uitgelekt met de schuimspaan in ingeboterd schaaltje leggen.
Saus:
Smelt de boter. Daarna de bloem erbij. Goed roeren.
Melk beetje bij beetje erbij. De saus 2 minuten laten koken.
Giet dan de saus over de bloemkool.
De geraspte kaas erover.
Zet de schaal in de oven.
Oven: Gas stand 8.
Elektrisch 240'C.
Boven in de oven, ongeveer 20 minuten.
Terug naar de recepten index pagina
|